“Ev İçi Şiddeti Önlemek İçin Köprüler Kurmak Projesi” kapsamında hazırlanan ‘İzleme Raporu’nda, kadına karşı şiddetle mücadelede yasaları, politikaları ve uygulamaları izledik. Dayanışma kurulan yaklaşık 850 kadından 16’sının tanıklığına yer verilen ‘İzleme Raporu’nu, 29 Şubat Çarşamba günü düzenlediğimiz basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaştık.
“Ev İçi Şiddeti Önlemek İçin Köprüler Kurmak Projesi” kapsamında hazırlanan ‘İzleme Raporu’nda, kadına karşı şiddetle mücadelede yasaları, politikaları ve uygulamaları izledik.
Dayanışma kurulan yaklaşık 850 kadından 16’sının tanıklığına yer verilen ‘İzleme Raporu’nu, 29 Şubat Çarşamba günü düzenlediğimiz basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaştık.
Her gün 5 kadının, kocası, sevgilisi, babası, kardeşi, kısacası yakını olan erkekler tarafından öldürüldüğü Türkiye’de, kadına karşı şiddetle mücadelenin neresindeyiz? Mor Çatı olarak hazırladığımız İzleme Raporu ile bu soruya yanıt aradık. Nisan 2010 – Aralık 2011 tarihleri arasında dayanışma kurduğumuz yaklaşık 850 kadının tanıklığıyla bulduğumuz yanıtları İzleme Raporu’nda topladık.
Mor Çatı, VAKAD ve İzmir Kadın Dayanışma Derneği’nin 15 Mart 2010-15 Şubat 2012 tarihleri arasında Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun finansal katkısı ile yürüttüğü “Ev İçi Şiddeti Önlemek İçin Köprüler Kurmak Projesi” kapsamında hazırladığımız İzleme Raporu, 29 Şubat’ta Cezayir Restaurant’da yapılan toplantıda basına dağıtıldı.
Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi’ne dair tasarının TBMM’de yasalaşmasının ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün hemen öncesinde düzenlediğimiz basın toplantısına görsel ve yazılı basın büyük ilgi gösterdi. Türkiye’de kadına karşı şiddetle mücadelenin son iki yılına ışık tuttuğumuz ‘İzleme Raporu’ nu NTV öğle bülteninde canlı yayında kamuoyuna duyurma fırsatı bulduk.
Mor Çatı dostu sanatçı, yazar, işkadını ve gönüllülerinin katılımıyla yapılan toplantıda, kadına karşı şiddetle mücadelede karşılaştığımız sorunları, olumlu örnekleri ve bu örneklerin geliştirilmesinin ne denli önem taşıdığını ortaya koymaya çalıştık.