1990 yılından bu yana kadına yönelik erkek şiddetiyle feminist yöntemlerle mücadele ediyor, kadınlarla birebir dayanışmamızdan güç alarak şiddet görmediğimiz, eşit ve özgür bir dünya için çalışıyoruz. 2022 yılında kadınlarla dayanışma…
Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı olarak 1990 yılından bu yana kadınların şiddet görmediği, özgür ve eşit yaşadığı bir dünya için mücadele ediyoruz. Kadınlarla dayanışma merkezi ve sığınağımızda dayanışma kurarken, maruz…
1990 yılından bu yana erkek şiddetine karşı kadın dayanışmasını güçlendirerek mücadele ediyoruz. Şiddetten uzaklaşma mücadelesi veren kadınlarla kurduğumuz dayanışma bizlere şiddetin dinamikleri kadar var olan mekanizmaların nasıl işlediğine dair de…
Mor Çatı gönüllüleri 1990 yılından bu yana dayanışma merkezinde kadınlar ve çocukları ile dayanışma kuruyor. Bugüne kadar 40.000’den fazla kadın ve çocuk destek aldı, her gün ortalama 10 kadın telefon,…
Mor Çatı kurulduğu 1990 yılından bu yana kadına yönelik şiddet ve cinsiyet eşitsizliğine karşı mücadele ediyor, çoğunlukla ev içinde ve yakın ilişkilerde erkek şiddetine maruz kalan kadınlarla birebir dayanışma kuruyor. Mor Çatı…
Mor Çatı kurulduğundan bu yana şiddetten uzaklaşmak isteyen kadınlara dayanışma merkezi aracılığıyla destek sağlıyor. Erkek şiddetiyle mücadelede sığınaklar kadar önemli olan dayanışma merkezinde yapılan çalışmanın temelini, her bir kadının kendi…
2018 yılının ilk 6 ayında Mor Çatı Dayanışma Merkezi’ne ilk defa başvuran 368 kadın ve çocukla, toplamda 790 görüşme yapıldı. Tüm görüşmelerin 592’si telefonla gerçekleştirildi. Bunun dışındaki görüşmelerden 155 tanesi…
Mor Çatı Dayanışma Merkezi’ne 2017 yılı Ocak-Aralık ayları arasında başvuran 1001 kadın ve çocukla yürütülen çalışma boyunca 2314 görüşme yapıldı. Mor Çatı’dan destek alan 1001 kişiden 711’inin yaş bilgisine erişebildik.…
2017 yılının ilk 6 ayında Mor Çatı Dayanışma Merkezi’ne başvuran 609 kadın ve çocukla, 1277 görüşme yapıldı. Görüşmelerin %87,4’ü telefonla yapılırken bir bölümü de e-posta üzerinden gerçekleşti. Gerekli durumlarda ise…
Mor Çatı Dayanışma Merkezi’ne Ocak-Aralık 2016 tarihleri arasında başvuran 912 kadın ve çocukla toplam 2117 görüşme yapıldı. Görüşmelerin % 83,5’i telefonla yapıldı. Bunun yanı sıra, e-postayla yapılan görüşme oranı %…
2016 yılının ilk 6 ayında Mor Çatı Dayanışma Merkezi’ne 493 kadın ve çocuk başvurdu. Başvuranlarla toplam 1148 görüşme yapıldı. 20 kadın, 1 trans erkek, 5 bebek, 11 çocuk, 4 ergen…
Ocak-Aralık 2015 tarihleri arasında Mor Çatı Dayanışma Merkezi’ne başvuran 695 kadın ve çocukla toplam 1516 görüşme yapıldı. Şiddete maruz kaldığı için Mor Çatı’dan destek alan kişilerin yaşları 0 ila 90…
Mor Çatı, kuruluşunun 25. yılında, dayanışma merkezinde ve sığınağında şiddete maruz kalan kadınlarla ve çocuklarla dayanışmayı sürdürüyor. Şiddetsiz hayatlar kurmak için mücadele eden kadınlar, Mor Çatı’dan aldıkları sosyal, psikolojik ve…
25. Yıl Etkinliklerimiz Vesilesi ile 2014 Faaliyet Raporumuzu Paylaşıyoruz. Kurulduğumuz 1990 yılından itibaren, kadın olmanın gücü ile güvenin, dayanışmanın ve ayakta kalmanın sembolü olduk. 25 yıldır aile içi şiddet alanında…
Evlilikte şiddet var! 2014 yılının ilk 6 ayında Mor Çatı’nın dayanışma merkezine başvuran kadınların %71’inin gördüğü şiddetin failleri, resmi nikahlı eşleri ya da boşandıkları eski eşleri oldu. Kendilerine şiddet uygulayanlarla…
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarken, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’nın 2013 yılına ilişkin faaliyet raporunu sizlerle paylaşmak istiyoruz. Mor Çatı, kadın dayanışma ağı ve Mor Çatı dostlarının maddi ve…
2013 yılının ilk 6 ayında, gönüllülerimiz ve destekçilerimizin dayanışması ve desteği ile hayata geçirdiğimiz faaliyetlerimizi sizlerle paylaşıyoruz. (daha&helliip;)
20 yılı aşkın bir süredir kadınayönelik şiddetle mücadele eden Mor Çatı, dostlarının destekleri ve kadın dayanışma ağı sayesinde, 2012 yılında da ekte göreceğiniz faaliyetleri hayata geçirdi. (daha&helliip;)
Bu mod, yanıp sönen veya yanıp sönen animasyonlar ve riskli renk kombinasyonlarından kaynaklanan nöbet riskini ortadan kaldırarak epilepsi hastalarının web sitesini güvenle kullanmalarını sağlar.
Görme Engelli Modu
Web sitesinin görsellerini iyileştirir
Bu mod, web sitesini, Bozucu Görme, Tünel Görüşü, Katarakt, Glokom ve diğerleri gibi görme bozuklukları olan kullanıcıların rahatlığı için ayarlar.
Bilişsel Engel Modu
Belirli içeriğe odaklanmaya yardımcı olur
Bu mod, Disleksi, Otizm, CVA ve diğerleri gibi bilişsel bozuklukları olan kullanıcıların web sitesinin temel öğelerine daha kolay odaklanmalarına yardımcı olmak için farklı yardımcı seçenekler sunar.
DEHB Dostu Modu
Dikkat dağıtıcı unsurları azaltır ve odaklanmayı geliştirir
Bu mod, DEHB ve Nörogelişimsel bozukluklara sahip kullanıcıların dikkat dağıtıcı unsurları önemli ölçüde azaltırken ana web sitesi öğelerini daha kolay okumalarına, göz atmalarına ve bunlara odaklanmalarına yardımcı olur.
Körlük Modu
Ekran okuyucunuzla siteyi kullanmanıza izin verir
Bu mod, web sitesini JAWS, NVDA, VoiceOver ve TalkBack gibi ekran okuyucularla uyumlu olacak şekilde yapılandırır. Ekran okuyucu, görme engelli kullanıcılar için bir bilgisayara ve akıllı telefona yüklenen bir yazılımdır ve web sitelerinin bununla uyumlu olması gerekir.