Skip to main content
Haberler

16. Kadın Sığınakları ve Danışma/Dayanışma Merkezleri Kurultayı Yapıldı!

By 5 Kasım 2013No Comments

İlki 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Son Günü etkinliği kapsamında 1998 yılında gerçekleştirilen Kadın Sığınakları ve Danışma/Dayanışma Merkezleri Kurultayı’nın on altıncısı, Mor Çatı, Kadın Dayanışma Vakfı ve Gökkuşağı Kadın Derneği’nin ev sahipliğinde, “Neo-liberal ve Neo-muhafazakar Politikalar ve Ayrımcılıklar” üst başlığı ile 25-26-27 Ekim tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi. 

İlki 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Son Günü etkinliği kapsamında 1998 yılında gerçekleştirilen Kadın Sığınakları ve Danışma/Dayanışma Merkezleri Kurultayı’nın on altıncısı, Mor Çatı, Kadın Dayanışma Vakfı ve Gökkuşağı Kadın Derneği’nin ev sahipliğinde, “Neo-liberal ve Neo-muhafazakar Politikalar ve Ayrımcılıklar” üst başlığı ile 25-26-27 Ekim tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Türkiye’de kadına yönelik aile içi erkek şiddetine karşı mücadele hattının en kapsamlı ve önemli buluşma alanı olma özelliğine sahip Kurultay’da, 20 farklı şehirden, kadın örgütleri, yerel yönetimler ve kamu kurumlarından katılan, yaklaşık 200 kadın, üç gün boyunca kadına yönelik şiddet biçimlerini ve mücadele yöntemlerini konuştu.

Açılış konuşması ile başlayan Kurultay’ın birinci gününde, “Mor Çatı ŞÖNİM İzleme Raporu”, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Türkiye’deki Feminist Mücadelemiz (Nerden başladık, nasıl devam ediyoruz?)”, Neo-liberal ve Neo-muhafazakar Politikalar Kapsamında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, “Dünyada Değişen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Politikaları ve Sığınak ve Dayanışma Merkezi Modelleri” “Kentleşme Politikaları ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele”,  “Savaş ve Çatışmalı Ortamlarda Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Politikaları” başlıklı tebliğler sunuldu. İkinci gün, “ŞÖNİM’lerin İrdelenmesi ve Kadına Yönelik Şiddete İlişkin Alternatif Politikalar”,  “Sığınak ve Da(ya)nışma Merkezi Uygulamaları Şiddetten Uzaklaşmada Ne Kadar Etkili”, “Hukuk Uygulamalarının Feminist Eleştirisi ve  Dünya’da Değişen Feminist Politikaların Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Pratiğine Yansımaları”, “Barış ve Kadınlar” başlıklı atölyelerde tartışmalar yürütüldü. Üçüncü gün ise, atölye sonuçlarının tartışıldığı oturumda sonuç bildirgesinin içeriği ve politik hattı belirlendi. Sonuç bildirgesinin son hali önümüzdeki günlerde paylaşılacak.

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı

 

Leave a Reply