Skip to main content
Haberler

Kadın cinayetlerine karşı 7/24 Nöbet

By 25 Mart 2013No Comments

11 ve 12 Mayıs’ta Türkiye’nin birçok ilinde kadınlar Ayşe Paşalı’nın duruşmasından çıkacak kararı meydanlarda, tüm gün nöbet tutarak bekleyecek. Kadın cinayetlerine karşı kurumları ve tüm toplumu harekete geçmeye çağıran kadınlar, eylem sırasında bilgisayar ve projeksiyonlarla iletişimde olacak. 

11 ve 12 Mayıs’ta Türkiye’nin birçok ilinde kadınlar Ayşe Paşalı’nın duruşmasından çıkacak kararı meydanlarda, tüm gün nöbet tutarak bekleyecek. Kadın cinayetlerine karşı kurumları ve tüm toplumu harekete geçmeye çağıran kadınlar, eylem sırasında bilgisayar ve projeksiyonlarla iletişimde olacak. 

İstanbul Taksim Meydanı’nın yanı sıra Ankara, Eskişehir, İzmir, Antalya, Van, Sinop, Urfa, Diyarbakır, Adana,Canakkale, Trabzon, Gaziantep ve Samsun’da eşzamanlı nöbet tutan kadınlar, kadın cinayetlerinin önlenmesi için seslerini birleştirecek.

Defalarca tehdit ettiği ve şiddet uyguladığı eski karısı Ayşe Paşalı’yı sokak ortasında öldüren İstikbal Yetkin’in yargılandığı davada Perşembe günü (12 Mayıs) karar çıkması bekleniyor.

Kadınların eylem çağrısı şöyle:

Kadınlar en yakınındaki erkekler tarafından öldürülüyor! 

Kadın arkadaşlarımızı en çok boşanma süreçlerinde ve kadınlara rağmen güçlendirilen ‘aileler’ içinde kaybediyoruz… 

Kadınlar savcılıklara başvurduğu durumda da göz göre göre öldürülüyor. 

Kadın cinayetlerinin yüzde bin dört yüz arttığı, maalesef her gün gazetelerden bir kadın arkadaşımızı daha kaybettiğimizi haber aldığımız koşullarda Yasama, Yürütme, Yargı bu katliamı sadece seyrediyor!

Katliam haline gelen kadın cinayetlerini fark etmemek, görmezden gelmek nasıl mümkün olabilir derken içinde kadınlara yönelik şiddet, kadın cinayetleri ile ilgili herhangi bir acil eylem planı, projesi, stratejisi hatta bunlara dair tek satır geçmeyen parti programlarıyla karşı karşıya olduğumuz bir seçim sürecindeyiz. 

Kadın Cinayetleri Politik!

Artık herkesin görmesi gerekli ki; Kadın cinayetleri münferit değil, adli vaka hiç değil. Kadınları güçlendirme politikaları yerine en çok kadınları tehdit etmek için kullanılan, üstelik şimdilerde 18 yaşına çekilen bireysel silahlanma politikaları, kadınları güçsüzleştiren aileyi güçlendirme politikaları uygulandığı, gerekli yasal düzenlemeler yapılmadığı, var olan yasalar uygulanmadığı, uygulama için gerekli bütçe ayrılmadığı ve kadın – erkek eşitliğini sağlayacak politikalar hayata geçirilmediği için kadın cinayetleri sürüyor. Kadın cinayetleri münferit, kadının yeri evi, kocasının dizinin dibi sayıldığı için, süre giden katliam politik gündemin dışında bırakıldığı için sürüyor. Artık rakamları telaffuz etmeye dahi dilimiz varmıyor, yılda bine yakın kadın, günde 5 kadın… öldürülürken değil bir acil durum, teyakkuza geçmek bu katliam münferit, vaka-i adliyeden sayılabiliyor…

Bu zihniyete, bir kadın arkadaşımızı daha kaybetmeye, bu konuda hiçbir adım atılmaksızın kaybedilen bir güne dahi tahammülümüz yok iken bu zihniyetle, korkarız bir kısmımızın hayatta kalamayacağı bir 5 yılı daha düşünemiyoruz…

12 Mayıs’ta yok sayılan 25 milyon kadından, aile içinde kaybettiğimiz arkadaşlarımızdan biri Ayşe Paşalı’nın karar duruşması var. Haksız tahrik, iyi hal indirimleri talep eden ve çoğunlukla alabilen katiller, bu katliamı görmezden gelen, durdurmak için üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmeyen tüm suç ortakları hala aramızda, serbest, sorumsuz ve umarsız… 

Kadın Cinayetlerine Karşı Hep Birlikte!

Biz kadınlar Ayşe Paşalı’nın davasının kararını beklemek üzere İstanbul Taksim Meydanı’nda, Ankara’da, İzmir’de, Eskişehir ‘de, Antalya’da, Van’da, Sinop’ta, Urfa’da, Diyarbakır’da, Adana’da, Trabzon’da, Antep’te, Samsun’da, meydanlarda, kadın örgütlerinde Çarşamba akşam ve Perşembe sabah 7 24 nöbette olacağız.

Biz kadınlar kadın cinayetlerine karşı, birlikte, Ayşe Paşalı duruşmasından çıkacak kararı, kadın cinayetlerini görmezden gelen yasama, yürütme, yargı organlarını, siyasal partileri, medya, demokratik örgütler ve tüm toplumun kadın cinayetlerini durdurmak için harekete geçmesini beklemek üzere nöbette olacağız.

Siz basın mensuplarını da haber ve yayınlarınızla Kadın Cinayetlerine Karşı 7/24 Nöbete katılmaya, kadın cinayetlerine karşı bizlerle olmaya davet ediyoruz.

Kadın cinayetlerine karşı umutlu haberler alabilme dileklerimizle…

Nöbet Programı

11.05. 2011

İstanbul- İstanbul Feminist Kolektif- Taksim Saat 19.00-24.00

Adana – Adana Kadın Platformu – İnönü Parkı – 19:00-22:00 arası

Ankara – Feministbiz – Yüksel Caddesi – 19:00 – 24:00 arası

Antalya – Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi – Attalos Heykeli Önü – 20:00-24:00 arası

Çanakkale – Elder Kadın Danışma Merkezi – Morabbin Parkı – 19:00-24:00 arası

Eskişehir – Sosyalist Feminist Kolektif – Adalar Migros Önu – 19:30-21:00

İzmir – İzmir Kadın Platformu – Kıbrıs Şehitleri Caddesi – 19:00-22:00 arası

Samsun – Samsun Kadın Buluşması – Süleymaniye Geçidi – 17:00-20:00 arası

Sinop – Sinop Kadın Platformu – Uğur Mumcu Meydanı-19:00-

Van – Van Kadın Derneği – Beşyol Meydanı- 19:00-20:00 arası

Aydın – Söke Kadın Sığınmaevi – Söke Bey Kültür Merkezi Önü 19:00-20:00 arası

Diyarbakır Selis bugün saat 12.00’de Kadın cinayetleri için nobet tutmaya başladı,

Nevşehir – Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği, Diyarbakır – Kamer, Urfa – Yaşamevi Kadın Dayanışma Derneği Mersin – Mersin Kadın Dayanışma Derneği de bu gece 7/24 nöbetine katılıyorlar.

http://kadincinayetlerineisyandayiz.blogspot.com

Leave a Reply